Как започна всичко
0 0

Как започна всичко

   


Ние сме  Лора Томова и Нели Томова. Съвпадението на фамилиите ни е абсолютна случайност, въпреки че немалко хора вярват, че сме сестри. Освен обща фамилия, имаме и обща страст - модата и дизайна. Образованието и професиите ни не са в тази сфера – Нели е завършила журналистика и работи като фотограф, Лора – туризъм и е част от екипа на Carrusel Club. Също така кроим и шием, преработваме мебели, измисляме интериори.... Но затова – друг път.


    Преди шест години ни събра общата любов към некомерсиалната музика и клубния живот в столицата. По време на редовните ни Bloody Mary-срещи в един вече несъществуващ софийски бар устанoвихме, че и двете правим сами бижутата и аксесоарите, които носим. Някъде там започна приключението с герданите от въже.


    В началото бе забавлението. Вече ни бяха омръзнали твърде популярните нанизани топчета,телени висулки и фигурки от полимерна глина, затова решихме да изпробваме напълно нов за нас материал - въжето за простор. Не можете да си представите колко бъдещи простори така и не изпълниха истинското си предназначение, докато разберем откъде да се санбдяваме с качествени материали от памук или специална синтетика. Сплитането на въжета и връзването на възли се оказа доста ободряващо занимание с  естетически издържан резултат. И така ние си плетяхме и връзвахме гердани, които после щастливо разхождахме из града. Изведнъж заваляха запитвания и поръчки от  приятели, познати и познати на познатите...


    Това ни накара да погледнем на творенията си по друг начин  и  да превърнем забавлението в нещо като работен процес. Преди почти три години създадохме марката Atame и стартирахме със страница във фейсбук. В началото на тази година си поръчахме и сайт, за да направим общуването с вас още по-удобно и лесно.


    Тук ще можете да се информирате за актуалните ни модели, новите колекции и всичко интересно, което се случва с Atame. Отворени сме за предложения, въпроси и коментари, защото вашето мнение е важно.


Междувременно продължаваме да връзваме възли в ателието, което за съжаление, рядко изглежда толкова подредено, колкото е на снимката горе 